Uitvoervolume goederen groter in september

Het uitvoervolume van goederen was in september 5 procent groter dan in september 2004. De uitvoerprijzen waren 3 procent hoger dan een jaar eerder. September 2005 telde evenveel werkdagen als september vorig jaar. Het groeitempo van het uitvoervolume lag in het derde kwartaal iets lager dan in het eerste halfjaar.

In de eerste negen maanden van 2005 was het uitvoervolume, werkdaggecorrigeerd, gemiddeld 7 procent groter dan in dezelfde periode een jaar eerder. In 2004 lag dit volume van de goederenuitvoer ruim 8 procent boven dat in 2003.

De waarde van de uitvoer van goederen was in september 8 procent hoger dan een jaar eerder. De uitvoer naar EU-landen was 6 procent hoger dan vorig jaar tegen 15 procent voor landen buiten de Europese Unie.

Het volume van de ingevoerde goederen was in september 7 procent groter dan een jaar eerder. De invoerprijzen waren 3 procent hoger. De volumegroei van de invoer was in het derde kwartaal iets hoger dan in het eerste halfjaar.

De waarde van de invoer van goederen was in september 10 procent hoger dan een jaar eerder. De invoer uit EU-landen kwam 3 procent hoger uit dan vorig jaar. De invoer uit landen buiten de Europese Unie was 20 procent hoger.

Uitvoer goederen

Uitvoer goederen