Zakelijke dienstverleners optimistisch over vierde kwartaal 2005

De ondernemers in de zakelijke dienstverlening verwachten in het vierde kwartaal van 2005 een verdere stijging van omzet en orders. Het percentage ondernemers dat een toename van omzet en orders verwacht, ruim 40 procent, is iets hoger dan in het derde kwartaal. Dit geldt vooral voor de groep overige zakelijke dienstverlening.

De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening (excl. R&D) betreft een kwartaalonderzoek bij drie branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren).

De zakelijke dienstverleners zijn al vier kwartalen op rij positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche. Ruim een kwart van de zakelijke dienstverleners wil in het vierde kwartaal van 2005 meer mensen in dienst nemen. Slechts een op de twaalf ondernemers verwacht de personeelsomvang in te krimpen.

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening