Werkloosheid stabiel in mei-juli

In de periode mei-juli 2005 telde ons land gemiddeld 499 duizend werklozen. Scholieren en studenten meldden zich op de arbeidsmarkt en gingen op zoek naar (vakantie)werk. Daarom is de werkloosheid in deze periode altijd wat hoger. Na correctie voor deze seizoeninvloeden was het aantal werklozen 493 duizend personen, evenveel als in de periode april-juni. 

In 2005 waren er vrijwel geen veranderingen in de seizoengecorrigeerde werkloosheid. Het aantal werklozen schommelde tussen de 490 en 498 duizend personen. In het begin van het jaar kwamen er gemiddeld per maand nog een paar duizend werklozen bij. In de afgelopen periode gingen er gemiddeld zo’n duizend werklozen af.

In de periode mei-juli 2005 was gemiddeld 6,7 procent van de beroepsbevolking werkloos. Bij vrouwen was het werkloosheidspercentage 7,8 procent. Van de mannen zat 5,9 procent zonder werk. Verreweg de hoogste werkloosheid, zowel bij vrouwen als bij mannen, is te zien bij de 15-24-jarigen. In deze leeftijdscategorie lag de werkloosheid rond de 14 procent.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd