Uitvoervolume goederen hoger in juni

Na een globale correctie voor prijzen en werkdagen was het uitvoervolume van goederen in juni 4 procent groter dan in juni 2004. In april en mei bedroeg de stijging nog 7 procent. In juni 2004 lag echter het volume van de goederenuitvoer op een relatief hoog niveau. De waarde van de goederenuitvoer was in juni 6 procent hoger dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen lagen 2 procent hoger dan in juni 2004. 

De uitvoer van goederen naar landen buiten de Europese Unie is met 8 procent toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. De waarde bedroeg 5,6 miljard euro. De uitvoer naar EU-landen steeg in dezelfde periode met 5 procent tot 18,2 miljard euro.

De waarde van de invoer van goederen was in juni 6 procent hoger dan een jaar eerder. De invoer uit landen buiten de Europese Unie was met een toename van 15 procent flink hoger dan vorig jaar. De waarde bedroeg 9,1 miljard euro. De invoer uit EU-landen was slechts 1 procent hoger en kwam uit op 11,6 miljard euro.

Uitvoer van goederen

Uitvoer van goederen