Zakelijke dienstverleners optimistisch over derde kwartaal 2005

De ondernemers in de zakelijke dienstverlening verwachten in het derde kwartaal van 2005 een verdere stijging van omzet en orders. Het percentage ondernemers dat een toename van omzet en orders verwacht, bijna 40 procent, is echter wel iets lager dan in het tweede kwartaal.

De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening (excl. R&D) betreft een kwartaalonderzoek bij drie branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren).

De zakelijke dienstverleners zijn in vier jaar niet zo positief geweest over de werkgelegenheidsontwikkeling in hun branche. Een op de drie ondernemers in de zakelijke dienstverlening wil in het derde kwartaal van 2005 meer mensen in dienst nemen, terwijl slechts een op de veertien een afname verwacht van de personeelsomvang. Onder de verhuurders van roerende goederen verwacht echter nog een meerderheid een afname van de personeelsomvang.

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening