Ruim eenderde van 75-plussers rijbevoegd

Driekwart van de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder is rijbevoegd. Dat rijbewijsbezit is echter niet gelijk verdeeld. Mannen hebben nog altijd vaker een rijbewijs dan vrouwen en 65-plussers beschikken over het algemeen minder vaak over een rijbewijs, al is nog altijd ruim eenderde van de 75-plussers rijbevoegd.

Rijbewijsbezit mannen en vrouwen naar leeftijd, jaar 2000

0846g1.gif (4475 bytes)

Rijbewijsbezit

Vrouwen raken hun achterstand in rijbewijsbezit geleidelijk kwijt. Die achterstand blijkt het duidelijkst onder de 75-plussers. Meer dan zestig procent van de mannen in die leeftijdsgroep beschikt nog over een rijbewijs, dat is ruim drie maal zo vaak als vrouwen van die leeftijd. In de leeftijdsgroep van 65 tot 75 jaar hebben 1,9 maal zoveel mannen als vrouwen een rijbewijs. In de groep 40 tot 65 jarigen is het 1,2 keer zo vaak en bij vrouwen onder de veertig is het verschil op dit gebied bijna verdwenen.

Hermine Molnár- In ’t Veld