Groei populariteit beleggingsverzekeringen stokt

In 2000 behaalden de verzekeraars een omzet van 15,7 miljard gulden (7,1 miljard euro) uit nieuwe levensverzekeringen. Beleggingsverzekeringen leverden bijna 48% van deze omzet. In 1997 was dat nog 35%. De snelle groei van het aandeel van de beleggingsverzekeringen lijkt vorig jaar te zijn gestopt. In 1999 maakten deze namelijk nog iets meer dan 48% van de omzet in nieuwe levensverzekeringen uit.

Premie-omzet nieuwe individuele levensverzekeringen

0732g1.gif (5367 bytes)

De beleggingsverzekeringen brachten vorig jaar 15% méér premie op dan in 1999. Bij de levensverzekeringen in guldens bedroeg de premiegroei ruim 17%.

De consument blijkt dus weer iets meer voorkeur te hebben voor levensverzekeringen in guldens. Bij deze producten is een zeker rendement op de belegde spaarpremie gegarandeerd. Het beleggingsrisico, maar ook het eventuele hogere rendement blijft voor rekening van de levensverzekeringsmaatschappij zelf.

André Michel