Flevoland koploper economische groei

Van alle provincies kende Flevoland in 1997 de hoogste economische groei. Deze bedroeg namelijk 5,9%. Noord-Brabant was met een groei van 5,0% een goede tweede. Voor heel Nederland lag het groeicijfer op 3,8%. Groningen scoorde van de provincies het slechtst, daar was de economische groei zelfs negatief.

Trend zette door

De forse economische groei van Flevoland betekende een voortzetting van een trend die al langer zichtbaar was. Flevoland is bij de provincies al geruime tijd koploper. Dit hangt onder meer samen met de bovengemiddelde vestiging van nieuwe bedrijven in deze provincie. De groei werd in 1997 vooral gedragen door handel, financiële dienstverlening en vervoer.

Gemiddelde jaarlijkse groei BRP, 1994-1997

Gemiddelde jaarlijkse groei BRP, 1994-1997
Bas de Vet