Omzet beveiligingsbedrijven stijgt tot 1,2 miljard

In 1997 hebben de beveiligings- en opsporingsbedrijven ruim 1,2 miljard gulden omgezet. Dat is een stijging sinds 1994 van meer dan 30%. Bijna 90% van de omzet halen de bedrijven uit beveiligingsactiviteiten. Daarnaast exploiteert een aantal van deze bedrijven een alarmcentrale of doet recherchewerk.

Omzet beveiligingsbedrijven

Omzet beveiligingsbedrijven

Beveiliging levert flink wat werkgelegenheid op. Werkten er in 1994 nog 13 000 personen in deze branche, in 1997 was dit aantal toegenomentot 18 400. Deze stijging – meer dan 40% in 3 jaar – overtreft ruimschoots de groei van de omzet.

Negen van de tien mensen in deze branche zijn werkzaam als beveiligingsbeambte. Voor deze functie hebben zij een vergunning nodig van het Ministerie van Justitie. Het aantal personen dat recherchewerk doet, schommelt tussen 100 en 200. Andere functies, zoals het personeel dat alarmcentrales bemant, vertonen wel groei.

Personeel beveiligingsbedrijven

Personeel beveiligingsbedrijven
Elmie van den Enden