Vervoer door de lucht

Vorig jaar verwerkten de Nederlandse luchthavens ruim 32 miljoen passagiers. Meer dan 95% daarvan kwam of ging via Schiphol. In 1991 lag het aantal passagiers nog op 17 miljoen; Schiphol had daarin het zelfde aandeel als tegenwoordig.

Passagiersvervoer op Nederlandse luchthavens

Passagiersvervoer op Nederlandse luchthavens

De groei van het aantal passagiers op Schiphol – bijna een verdubbeling in zeven jaar tijd – werd nog overtroffen door de groei van Groningen. In termen van aantallen passagiers is Groningen echter het kleinste van de vliegvelden vanwaar lijnvluchten vertrekken. In Rotterdam en Eindhoven lag het aantal passagiers in 1997 ruim anderhalf maal zo hoog als in 1991. Het vliegveld Maastricht-Aachen was, met een toename van 20%, naar verhouding een kleine groeier.

Passagiersvervoer op Nederlandse luchthavens

Passagiersvervoer op Nederlandse luchthavens

De groei van het vrachtvervoer lag op Schiphol in de zelfde orde van grootte als die van het aantal passagiers. Werd in 1991 op Schiphol nog 630 duizend ton goederen geladen en gelost, in 1997 was dit gegroeid tot bijna 1,2 miljoen ton.

Vervoer op Schiphol

Vervoer op Schiphol