Regionale Monitor Brede Welvaart Zuid- en Oost-Drenthe

Twee meisjes spelen bij het water
Indicatoren regionale brede welvaart voor Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.
Brede welvaart omvat veel meer dan alleen economie en inkomen. Het gaat ook over de gezondheid, het onderwijsniveau, de kwaliteit van de natuurlijke leefomgeving en vele andere aspecten die het leven en welzijn van mensen beïnvloeden. In de regionale Monitor Brede Welvaart wordt op gemeente-, COROP- en provincieniveau brede welvaart weer gegeven. Deze regionale niveaus sluiten echter niet goed aan bij Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.
De dataset is gericht op de brede welvaart in Zuid- en Oost-Drenthe. De indicatoren uit de regionale Monitor Brede Welvaart worden waar mogelijk op het niveau van Zuid- en Oost-Drenthe meegenomen. Daarnaast wordt waar mogelijk het gemiddelde voor Nederland gebruikt ter vergelijking. Als peildatum wordt per indicator het meest recente jaar gebruikt uit de 2021-editie van de regionale Monitor Brede Welvaart.

Bekostigd door: Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe