Kenmerken van verdachten en slachtoffers, 2018-november 2021

Kenmerken van verdachten en slachtoffers van misdrijven per maand van januari 2018 tot en met november 2021, naar incidentsoort en regionale eenheid. Lees voor gebruik de toelichting.

In deze tabellenset wordt maandelijks een update gegeven van de kenmerken van verdachten en slachtoffers van misdrijven die gepleegd zijn in de maanden van het huidige jaar en de drie jaren daar voorafgaand. De hele periode wordt daarbij vernieuwd vanwege een na-ijl-effect in de registratie.

Het is van groot belang dat de toelichting van de publicatie wordt gelezen om de cijfers goed te kunnen interpreteren. Deze tabellenset wordt gemaakt in opdracht van het Informatie-analyseteam (IAT), een samenwerkingsverband tussen de Politie en DG P&V (ministerie van J&V).