Omzet binnenstad Utrecht per kwartaal, 2019 en 2020

Voetgangers en fietsers zoeken hun weg in het oude centrum van Utrecht. Op sommige plaatsen in de stad is anderhalve meter afstand nauwelijks haalbaar.
© Hollandse Hoogte / Gerard Til
De gemeente Utrecht heeft het initiatief genomen tot een DrukteMeter, waarbij sensoren gebruikt worden om de drukte in het Stationsgebied van Utrecht te meten. Het CBS levert hieraan een bijdrage door geaggregeerde omzetgegevens van de detailhandel en horeca in de binnenstad te leveren.
In de tabel worden cijfers gegeven over de hele binnenstad van Utrecht en over het Stationsgebied. Daarnaast wordt op het niveau van de hele binnenstad een uitsplitsing gemaakt naar sbi-bedrijfstak. Ook wordt er een uitsplitsing gemaakt naar mkb en bedrijven met slechts één filiaal.

De tabel laat de hoogte van de omzet zien van bedrijven in de detailhandel (SBI 47) en horeca (SBI 55 en 56) in alle kwartalen van 2019 en 2020. Daarnaast wordt het aantal bedrijven getoond waarop deze omzetgegevens zijn gebaseerd.