Energietransitiematrix Oost-Gelderland, 2018

foto Mannen plaatsen zonnepanelen op een dak
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Deze set van indicatoren bestaan enerzijds uit de energielabels, energieverbruik en zonnepanelen van woningen, en anderzijds de energierekening, demografische en sociaal-economische kenmerken van huishoudens voor alle wijken en buurten van de gemeenten van Oost-Gelderland in 2018.
Oost-Gelderland bereidt zich voor op de energietransitie. Tot Oost-Gelderland behoren de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Oost-Gelre, Oude-IJsselstreek en Winterswijk. Om de verschillende instrumenten voor de energietransitie effectief in te zetten, is informatie nodig. Daarom hebben de gemeenten het CBS gevraagd om een energietransitie-matrix te maken met een breed spectrum van energie-gerelateerde indicatoren, van energielabels tot de energierekening van arme huishoudens. Bekostigd door de gemeenten van Oost-Gelderland.