© Hollandse Hoogte

Test app CBS Onderweg in Nederland

We nemen allemaal deel aan het verkeer. Het onderzoek Onderweg in Nederland gaat over hoe we ons verplaatsen. De resultaten helpen gemeenten, provincies en het Rijk aan belangrijke informatie voor het verbeteren van de (lokale) verkeersveiligheid, het openbaar vervoer en het milieu.

Voor het onderzoek nodigen we ieder jaar mensen uit om een dag hun verplaatsingen bij te houden en hierover een vragenlijst in te vullen. We willen deelname aan dit onderzoek makkelijker maken. Daarom ontwikkelen we een app die de vragenlijst deels kan vervangen. Deze app houdt verplaatsingen automatisch bij.

Nu vragen wij mensen die eerder meededen om de app te testen. Daarnaast vragen we hen de vragenlijst nog eens in te vullen. Zo zien wij of de app ons dezelfde informatie geeft als de vragenlijst.

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de test? Op deze webpagina leest u hoe u de app installeert op uw smartphone en vindt u meer informatie over het onderzoek. Heeft u daarna nog vragen? Mogelijk vindt u het antwoord op de pagina 'Veelgestelde vragen' (rechtsboven onder 'Direct naar').

Hoe doe ik mee?

Installeer de CBS Onderweg in Nederland app op uw smartphone. U kunt deelnemen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vindt u in de brief die u van ons kreeg (naast de afbeelding van de smartphone).

In deze brief vindt u ook inloggegevens voor de vragenlijst (naast de afbeelding van de computer). Vul de vragenlijst in op de dag die in de brief staat. Het is belangrijk dat u niet in de app kijkt als u de vragenlijst invult. Zo kunnen we de kwaliteit van de app met de vragenlijst vergelijken.

Hoe installeert u de app op uw smartphone of iPhone…

Heeft u een Android toestel?

1.  Open de Play Store Download at Google Play

2.  Druk op het startscherm (Zoeken naar apps en games) bovenin beeld.
3.  Typ de tekst: CBS Onderweg in Nederland.
4.  In beeld verschijnen zoekresultaten. Druk op CBS Onderweg in Nederland.
5.  Druk op Installeren.
6.  De app wordt nu op uw telefoon gezet. U ziet daarna in de Play Store de knop Openen. Druk hierop om de CBS Onderweg in Nederland app te openen.
7.  De app maakt een snelkoppeling in uw app-overzicht. In het vervolg kunt u de app via deze snelkoppeling openen.

Heeft u een iOS toestel (iPhone)?

1.   Open de App Store Download at App Store

2.   Druk op het tabblad Zoek. Druk daarna in de zoekbalk. Ziet u Zoek niet? Druk dan direct op de zoekbalk bovenin beeld.
3.   Typ de tekst: CBS Onderweg in Nederland.
4.   Druk op het toetsenbord op de blauwe knop.
5.   In beeld verschijnen zoekresultaten. Druk op CBS Onderweg in Nederland om de beschrijving te lezen.
6.   Druk op Download of het icoon van een wolk met een pijl.
7.   Gebruikt u Touch ID? Leg dan uw vinger op de Thuisknop.
8.   Gebruikt u Face ID? Houd dan uw gezicht voor de camera.
9.   Gebruikt u deze opties niet? Druk dan op Installeer.
10. Typ het wachtwoord van uw Apple ID als hierom gevraagd wordt.
11. Druk op Log in of OK.
12. De app wordt nu op uw iPhone geïnstalleerd.
13. Druk op de knop Open om de CBS Onderweg in Nederland app te openen.
14. De app maakt een snelkoppeling op uw beginscherm. In het vervolg kunt u de app via deze snelkoppeling openen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De resultaten van het onderzoek ‘Onderweg in Nederland’ geven een beeld van de verkeersdeelname. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving.

We willen het onze deelnemers zo makkelijk mogelijk maken. Daarom ontwikkelen we een app die de huidige vragenlijst deels kan vervangen. De app vult verplaatsingen automatisch in. Deelnemers hoeven de verplaatsingen alleen nog te controleren en een paar korte vragen te beantwoorden.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen die eerder deelnamen aan het onderzoek Onderweg in Nederland.
Voor het onderzoek Onderweg in Nederland selecteerden we de mensen die we uitnodigden uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van de metingen in de app en uw antwoorden in de vragenlijst. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy Policy CBS Onderweg in Nederland app.

Beloning

Na het testen van de app en het invullen van de vragenlijst ontvangt u van ons een VVV cadeaukaart ter waarde van € 20,-. Deze zal zo snel mogelijk na uw deelname naar u verzonden worden.
Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center. U kunt ook naar apphelpdesk@cbs.nl mailen.

Recente artikelen