Vluchtelingen uit Syrie werken mee in het Repair Cafe in de stad Groningen. Een syrische jongen schut een nederlands gezin de hand.
© Hollandse Hoogte

Sociale Samenhang Heerlen

In onze samenleving verandert er steeds veel. De verschillende veranderingen hebben invloed op de mensen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil met het onderzoek ‘Sociale Samenhang en Welzijn’ een beeld krijgen van deze invloed. Hoe ziet uw leven eruit?

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Sociale Samenhang.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Om de veranderingen in Heerlen in kaart te brengen, gaat dit onderzoek onder andere over vrijwilligerswerk, sociale contacten, vrije tijd, tevredenheid, gezondheid en vertrouwen in de politiek. Om hierover gegevens te verzamelen, vragen we een aantal inwoners van Heerlen om een vragenlijst in te vullen. Wij willen graag dat u ons meehelpt. Zo verzamelen we onmisbare informatie die gebruikt wordt om nieuwe besluiten te nemen.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 5. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.