© Hollandse Hoogte

CBS Onderweg in Nederland app

We nemen allemaal deel aan het verkeer. Het onderzoek Onderweg in Nederland gaat over hoe we ons verplaatsen. De resultaten helpen gemeenten, provincies en het Rijk aan belangrijke informatie voor het verbeteren van de (lokale) verkeersveiligheid, het openbaar vervoer en het milieu.

Voor het onderzoek vragen we mensen om de app CBS Onderweg in Nederland te gebruiken. Deze app meet waar u bent geweest en wanneer u hier naartoe bent gegaan. Aan het eind van de dag controleert u de metingen van de app. In de app zelf wordt duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is.

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan het onderzoek? Misschien krijgt u twee opties aangeboden: Deelnemen via de app en deelnemen via een internet-vragenlijst. In dat geval mag u zelf een optie kiezen.

Op deze webpagina leest u hoe u de app installeert op uw smartphone en vindt u meer informatie over het onderzoek. Heeft u daarna nog vragen? Mogelijk vindt u het antwoord op de pagina 
'Veelgestelde vragen' (rechtsboven onder 'Direct naar').

Hoe doe ik mee?

Installeer de CBS Onderweg in Nederland app op uw smartphone. U kunt deelnemen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vindt u in de brief die u van ons kreeg.

Krijgt u ook de optie aangeboden om deel te nemen via een internet-vragenlijst? Dan mag u hier ook voor kiezen. Ga naar https://antwoord.cbs.nl en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
In de brief ziet u voor welke weekdag(en) u bent uitgenodigd.

Hoe installeert u de app op uw smartphone of iPhone…

Heeft u een Android toestel?

1.  Open de Play Store Download at Google Play

2.  Druk op het startscherm (Zoeken naar apps en games) bovenin beeld.
3.  Typ de tekst: CBS Onderweg in Nederland.
4.  In beeld verschijnen zoekresultaten. Druk op CBS Onderweg in Nederland.
5.  Druk op Installeren.
6.  De app wordt nu op uw telefoon gezet. U ziet daarna in de Play Store de knop Openen. Druk hierop om de CBS Onderweg in Nederland app te openen.
7.  De app maakt een snelkoppeling in uw app-overzicht. In het vervolg kunt u de app via deze snelkoppeling openen.

Heeft u een iOS toestel (iPhone)?

1.   Open de App Store Download at App Store

2.   Druk op het tabblad Zoek. Druk daarna in de zoekbalk. Ziet u Zoek niet? Druk dan direct op de zoekbalk bovenin beeld.
3.   Typ de tekst: CBS Onderweg in Nederland.
4.   Druk op het toetsenbord op de blauwe knop.
5.   In beeld verschijnen zoekresultaten. Druk op CBS Onderweg in Nederland om de beschrijving te lezen.
6.   Druk op Download of het icoon van een wolk met een pijl.
7.   Gebruikt u Touch ID? Leg dan uw vinger op de Thuisknop.
8.   Gebruikt u Face ID? Houd dan uw gezicht voor de camera.
9.   Gebruikt u deze opties niet? Druk dan op Installeer.
10. Typ het wachtwoord van uw Apple ID als hierom gevraagd wordt.
11. Druk op Log in of OK.
12. De app wordt nu op uw iPhone geïnstalleerd.
13. Druk op de knop Open om de CBS Onderweg in Nederland app te openen.
14. De app maakt een snelkoppeling op uw beginscherm. In het vervolg kunt u de app via deze snelkoppeling openen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De resultaten van het onderzoek ‘Onderweg in Nederland’ geven een beeld van de verkeersdeelname. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van de metingen in de app en uw antwoorden in de vragenlijst. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy Policy CBS Onderweg in Nederland app.

Beloning

Na uw deelname aan het onderzoek CBS Onderweg in Nederland app ontvangt u van ons een VVV cadeaukaart ter waarde van €10,-. Deze zal zo snel mogelijk na uw deelname naar u verzonden worden.
Gebruikt u niet de app, maar vult u de internet-vragenlijst in? Dan kunt u kans maken op een iPad of VVV cadeaukaarten ter waarde van €400,-. U ziet direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center. U kunt ook naar apphelpdesk@cbs.nl mailen.

Recente artikelen