Hoe gebruik ik de app?

Na het inloggen en het invullen van de startvragen kunt u beginnen met het gebruiken van de app.

Zorg eerst dat u locatiegegevens deelt:
Druk op ‘Instellingen’ rechts onder in beeld. U ziet de tekst ‘Locatiegegevens delen’. Druk hieronder op ‘Instellingen’. Druk daarna op App-machtigingen. Selecteer de app ‘Onderweg in Nederland’ door hierop te drukken. Druk op ‘Altijd toestaan’. Met het pijltje linksboven gaat u terug.

De app vult locaties en verplaatsingen nu automatisch voor u in. U hoeft alleen te controleren of dit goed gaat.

1. Druk een aantal keer per dag of minstens aan het eind van elke dag op ‘Mijn tijdlijn’ om te zien wat de app voor u heeft ingevuld.
2. Druk op de eerste locatie. Kloppen begintijd en eindtijd? Zo nee, pas deze aan door erop te drukken. Druk op de invulvelden om soort locatie en reden waarom u hier was aan te geven. Druk op het vinkje rechtsboven als alles klopt.
3. Ziet u een locatie waar u slechts even stilstond? Stond u bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht? Verwijder deze locatie door erop te drukken. Druk daarna op de rode vuilnisbak.
4. Druk op een verplaatsing. Kloppen begintijd en eindtijd van verplaatsen? Zo nee, pas deze aan. Druk op het invulveld om uw vervoermiddel te kiezen. Druk op het vinkje rechts boven als alles klopt.
5. Ga alle locaties en verplaatsingen na. Klopt alles? Sluit de dag af door rechts boven op het vinkje te drukken. Geef aan of er opmerkingen zijn en Druk op ‘Dag goedkeuren’.
6. Doorloop bovenstaande stappen 7 dagen lang.