Hoe gebruik ik de app?

Na het inloggen en het invullen van de startvragen kunt u beginnen met het gebruiken van de app.

Zorg eerst dat u locatiegegevens deelt. U heeft drie opties:
- Na het inloggen verschijnen introductieschermen. Eén van deze schermen bevat een knop: Locatiegegevens delen. Tik hierop.
- Heeft u het introductiescherm gemist? Na het invullen van de startvragen, verschijnt een pop-up scherm. Hierin wordt gevraagd of u uw locatiegegevens wilt delen. Tik op Toestaan.
- Heeft u het pop-up scherm gemist? Tik op Instellingen rechts onder in beeld. Onder Dataverzameling ziet u de tekst ‘Locatiegegevens bepalen’. Beweeg het schuifje naar rechts zodat deze blauw wordt.

De app vult locaties en verplaatsingen nu automatisch voor u in. U hoeft alleen te controleren of dit goed gaat.

1. Tik een aantal keer per dag of aan het eind van elke dag op ‘Verplaatsingen’ om te zien wat de app voor u heeft ingevuld.
2. Tik op de eerste locatie. Kloppen begintijd en eindtijd? Zo nee, pas deze aan door erop te tikken. Tik op de invulvelden om soort locatie en reden waarom u hier was aan te geven. Tik op het vinkje rechtsboven als alles klopt.
3. Ziet u een locatie waar u slechts even stilstond? Stond u bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht? Verwijder deze locatie door erop te tikken. Tik daarna op de rode vuilnisbak.
4. Tik op een verplaatsing. Kloppen begintijd en eindtijd van verplaatsen? Zo nee, pas deze aan. Tik op het invulveld om uw vervoermiddel te kiezen. Tik op het vinkje rechts boven als alles klopt.
5. Ga alle locaties en verplaatsingen na. Klopt alles? Sluit de dag af door rechts boven op het vinkje te tikken. Geef aan of er opmerkingen zijn en tik op ‘Dag opsturen’.
6. Doorloop bovenstaande stappen 7 dagen lang.