Zorggebruik

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) willen inzicht krijgen in de behoefte aan zorg en ondersteuning en in de mate waarin mensen hiervan gebruik maken. Daarom voeren we een gezamenlijk onderzoek uit naar de gezondheid, zorg, ondersteuning en welzijn van mensen.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Zorggebruik  (link is op dit moment niet actief).

Waarom dit onderzoek

Mensen met gezondheidsproblemen kunnen behoefte hebben aan zorg en ondersteuning bij het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden en verzorging. Hulp kan uit eigen kring komen, maar het kan ook gaan om gefinancierde ondersteuning. We voeren het onderzoek uit op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We stellen u vragen over uw gezondheid, welzijn en welke hulp u daarbij eventueel gebruikt. Ook als u geen gezondheidsproblemen heeft of nauwelijks zorg gebruikt, willen we dat graag weten.

Waarom ben ik uitgekozen

U hebt meegedaan met het gezondheidsonderzoek of het onderzoek sociale samenhang en daarbij aangegeven dat u bereid om medewerking te verlenen aan een ander onderzoek van het CBS. Voor dit onderzoek zijn een beperkt aantal mensen gevraagd om mee te doen. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

 

Uw gegevens zijn veilig

 

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Resultaten

Resultaten van eerder onderzoek naar het gebruik van zorg en ondersteuning vindt u hieronder bij 'Relevante links'.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.