Werkbeleving Arbeidsmarkt zorg en welzijn

Hoe tevreden bent u over uw baan? Welke ontwikkelmogelijkheden hebt u? Heeft u te maken met agressie op het werk? En wat vindt u van de werkdruk? Wij zijn benieuwd naar uw werkomstandigheden en hoe u deze ervaart.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het onderzoek Zorg en Welzijn.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

Het doel is inzicht krijgen in de werkbeleving van medewerkers in de zorg- en welzijnssector. De resultaten worden onder andere gebruikt om beleid te maken over arbeidsomstandigheden en de knelpunten aan te pakken.

Waarom ben ik uitgekozen

Bij het selecteren van een willekeurig aantal mensen uit de sectoren zorg en welzijn, hebben we gebruik gemaakt van de Polisadministratie. De Polisadministratie vormt de basis voor de statistieken over banen en werknemers. Aan deze gegevens worden adressen uit de Basisregistratie Personen gekoppeld. De geselecteerde adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke werknemer kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Werkbeleving maakt u kans op één van de tien iPad’s ter waarde van € 365,- die we beschikbaar stellen. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerdere onderzoeken vindt u hier.

• Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) https://azwstatline.cbs.nl/#/AZW/nl/
• Dashboard Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn https://dashboards.cbs.nl/v1/AZWDashboard/
• Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang (WJK https://www.azwinfo.nl/

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.