Werk

Een belangrijk onderzoek van het CBS op het gebied van de arbeidsmarkt is het onderzoek ‘Werk’. Hoeveel mensen hebben betaald werk en om wat voor soort werk gaat het dan? En wie lukt het niet om een baan te krijgen? Hoeveel mensen zoeken een (andere) baan?

Met de resultaten uit dit onderzoek kan het CBS beschrijven hoe goed of slecht het gaat op de arbeidsmarkt in Nederland. Deze informatie helpt de overheid en bedrijven om de juiste beslissingen te nemen.

Naar de vragenlijst

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kunt u met de gebruikersnaam en wachtwoord uit de brief direct deelnemen aan het onderzoek Werk

Wilt u meer weten over dit onderzoek, lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

Het onderzoek ‘Werk’ wordt uitgevoerd onder personen van 15 jaar of ouder. De informatie is onmisbaar voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie om te bepalen welke maatregelen genomen moeten worden in het arbeidsmarktbeleid.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Werk kunt u kans maken op één van de vijf iPad’s ter waarde van € 409,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek worden via verschillende media publiekelijk gemaakt. In de eerste plaats via de websites van het CBS.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.