© Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Watergebruik Thuis

Het CBS doet onderzoek naar het watergebruik thuis. Dit gebeurt in opdracht van de Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland (Vewin). In dit onderzoek kijken we waarvoor het water in Nederlandse huishoudens gebruikt wordt. Wast u bijvoorbeeld af met de hand of gebruikt u een vaatwasmachine? En vult u het bad of neemt u een douche? Op dit soort vragen proberen we antwoord te krijgen. Helpt u ons mee?

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Watergebruik Thuis.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De uitkomsten van het onderzoek helpen de Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland (Vewin) om belangrijke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in nieuwe waterleidingen en waterzuiveringen. Deze investeringen zijn belangrijk voor het leveren van schoon drinkwater, nu en in de toekomst. Ook kunnen de drinkwaterbedrijven vragen van consumenten over water beantwoorden met hulp van de uitkomsten.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek Watergebruik Thuis kunt u kans maken op één van de iPads ter waarde van €365,-. U ziet direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.