Veilig Voelen en Veilig Zijn

Meedoen in tijden van corona

Juist in deze moeilijke tijden hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Het CBS gaat daarom door met gegevens  verzamelen. Wilt u weten hoe we op dit moment werken? Klik dan op Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur voor de nieuwste informatie.

Over het onderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) onderzoek naar de persoonlijke veiligheid van de mensen in Nederland. Hoe beleeft u dit? Denk hierbij aan uw ervaring met ongewenst gedrag, geweld of andere onveilige situaties. Dit is een gevoelig onderwerp waar we graag een beter beeld van willen krijgen. Om zo bij te dragen aan de maatregelen die getroffen worden voor het voorkomen van onveilige situaties of om de hulpverlening te verbeteren.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Veilig Voelen en Veilig Zijn.
Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

Dit onderzoek voeren we uit om onder andere in kaart te brengen welke onveilige situaties mensen in Nederland meemaken en hoe vaak sommige situaties voorkomen. De inzichten uit het onderzoek ‘Veilig zijn en veilig voelen’ ondersteunen in de besluitvorming om Nederland (nog) veiliger te maken. 

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. U vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland. Ook als u nooit ongewenst gedrag, geweld of een andere onveilige situatie heeft meegemaakt is uw deelname erg belangrijk.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.