Stemming en Leefomgeving

Bijna 1 op de 5 volwassenen heeft ooit in zijn of haar leven een depressie meegemaakt. Maar wat maakt dat de één een grotere kans heeft om depressief te worden dan de ander? Welke invloed heeft bijvoorbeeld de omgeving daar op? Het CBS onderzoekt dit samen met de Universiteit Utrecht.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Stemming en leefomgeving (link is op dit moment niet actief).

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De gevolgen van een depressie zijn groot. Voor de betrokkene zelf, voor familie en vrienden, en voor de samenleving. Om de juiste hulp te kunnen bieden, is het belangrijk dat we beter begrijpen waar het vandaan komt. Daarom onderzoekt het CBS samen met de Universiteit Utrecht welke invloed de omgeving heeft op onze geestelijke gezondheid. Ook geeft het onderzoek belangrijke informatie voor het ontwikkelen van preventieve maatregelen.
De vragen uit het onderzoek kunnen gevoelig zijn. We vinden het daarom belangrijk dat u weet dat uw gegevens bij al onze onderzoeken veilig zijn. Mocht u naar aanleiding van deze vragenlijst willen napraten over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij MIND Korrelatie (www.korrelatie.nl / tel: 0900-1450 (0,15 p/m) / WhatsApp: 06-13863803).

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Stemming en leefomgeving kunt u kans maken op één van de zeven iPads ter waarde van €409,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.