© Hollandse Hoogte

Schoolverlatersonderzoek

Heb jij in het schooljaar 2017-2018 je vmbo, havo, vwo of mbo diploma gehaald? Of heb je tijdelijk een opleiding gevolgd? Dan ben jij misschien wel uitgenodigd om de onderwijsenquête van het Schoolverlatersonderzoek in te vullen.

Was de sfeer goed op school? En wat vond je van je docenten? Heeft de opleiding gebracht wat je er van verwacht had? Of hoopte je op iets anders? En wat ben je na het afronden of stoppen van de opleiding gaan doen? Misschien ben je gaan werken of ben je begonnen aan een nieuwe opleiding. Laat de scholieren en studenten van nu weten wat jij van je opleiding vond!

Doe mee en maak kans op een iPad!

Het invullen van de vragenlijst kost je ca. 5 minuten. Als je de vragenlijst hebt ingevuld maak je kans op een iPad.

Naar de vragenlijst

Heb je een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kun je met de gebruikersnaam en wachtwoord uit de brief direct deelnemen aan het Schoolverlatersonderzoek. Je kunt ook de persoonlijke QR-code uit de brief scannen. Dan kom je direct in de vragenlijst. Je hoeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Wil je meer weten over dit onderzoek, lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het CBS wil samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) inzicht krijgen in de aansluiting van school naar werk of van school naar een vervolgopleiding. Met dit inzicht kunnen opleidingen verbeterd worden.

 

Waarom ben ik uitgekozen?

 

Als je in het schooljaar 2017-2018 een diploma hebt gehaald voor vmbo, havo, vwo of mbo of als je gestopt bent met je opleiding, dan bestaat de kans dat je uitgenodigd bent om aan het onderzoek deel te nemen.

 

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit deze groep. Niet iedereen kan betrokken worden bij dit onderzoek. Daarom is jouw deelname erg belangrijk: je vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen.

 

Je gegevens zijn veilig

 

Het CBS gaat zorgvuldig om met je (persoons)gegevens.

Beloningen

Met jouw deelname aan het Schoolverlatersonderzoek kun je kans maken op één van de 20 iPad’s ter waarde van €399,-. Je ziet direct aan het einde van de vragenlijst of je de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met je opgenomen worden.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kun je kijken op de algemene Beloningen pagina.

Resultaten

In het rapport Schoolverlaters tussen Onderwijs en Arbeidsmarkt 2017 van ROA (uitgave januari 2018) vind je onderzoeksresultaten van de vorige editie van het Schoolverlatersonderzoek.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

Recente artikelen