© Hollandse Hoogte

Schoolverlatersonderzoek

Heb jij in het schooljaar 2016-2017 je vmbo, havo, vwo of mbo diploma gehaald? Of heb je tijdelijk een opleiding gevolgd? Dan ben jij wellicht één van de kandidaten die mee mag doen met een landelijk onderzoek onder schoolverlaters!

Was de sfeer goed op school? En wat vond je van je docenten? Heeft de opleiding gebracht wat je er van had gedacht? Of had je er meer van verwacht? Misschien ben je nu aan het werk of ben je begonnen aan een nieuwe opleiding. Je hebt in ieder geval gekozen voor een nieuwe uitdaging. Laat de studenten van nu weten wat JIJ van JOUW opleiding vond!

Doe mee en maak kans op een iPad!

Het invullen van de vragenlijst kost je ca. 10 minuten. Als je de vragenlijst hebt ingevuld maak je kans op een iPad.

Naar de vragenlijst

Heb je een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kun je met de gebruikersnaam en wachtwoord uit de brief direct deelnemen aan het Schoolverlatersonderzoek.

Wil je meer weten over dit onderzoek, lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het CBS doet dit onderzoek in samenwerking met het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). We willen zo veel mogelijk inzicht krijgen in de aansluiting van school naar werk of naar vervolgopleiding.

 

Waarom ben ik uitgekozen?

 

Als je in het schooljaar 2016-2017 examen hebt gedaan voor vmbo, havo, vwo of mbo of gestopt bent met je opleiding, dan bestaat de kans dat je uitgenodigd bent om aan het onderzoek deel te nemen. Niet iedereen heeft een uitnodiging ontvangen. Het is daarom belangrijk dat je mee doet aan het schoolverlatersonderzoek.

Je gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met je (persoons)gegevens.

Beloningen

Met jouw deelname aan het Schoolverlatersonderzoek kun je kans maken op één van de 25 iPad’s ter waarde van €409. Indien je online gerespondeerd hebt, zie je direct aan het einde van de vragenlijst of je de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met je opgenomen worden. In de brief die je van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer je mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kun je kijken op de algemene Beloningen pagina.

Resultaten

In het rapport Schoolverlaters tussen Onderwijs en Arbeidsmarkt 2016 van ROA (uitgave september 2017) is informatie te vinden over schoolverlaters. De cijfers geven inzicht in de gevolgde studie, het vervolgonderwijs en de intrede op de arbeidsmarkt.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

Downloads

Recente artikelen