Schoolverlatersonderzoek

Heb jij in het schooljaar 2014-2015 je vmbo, havo, vwo of mbo diploma gehaald? Of ben je in dat jaar gestopt met de opleiding? Dan ben jij één van de kandidaten die mee mag doen met een landelijk onderzoek onder schoolverlaters!

Was de sfeer goed op school? En wat vond je van je docenten? Heeft de opleiding gebracht wat je er van had gedacht? Of had je er meer van verwacht? Misschien ben je nu aan het werk of ben je begonnen aan een nieuwe opleiding. Je hebt in ieder geval gekozen voor een nieuwe uitdaging. Laat de studenten van nu weten wat JIJ van JOUW opleiding vond!

Bekijk in deze vlog 5 redenen om mee te doen!

 

Doe mee en maak kans op een iPad!

Als je de vragenlijst hebt ingevuld maak je kans op een iPad Air 2 ter waarde van € 439,-. Het invullen van de vragenlijst kost je hooguit 15 minuten. Maak in nog geen kwartier tijd kans op een nieuwe iPad!

Naar de vragenlijst

Heb je een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kun je met de inlogcode uit de brief direct deelnemen aan het Schoolverlatersonderzoek.

Waarom dit onderzoek?

CBS doet dit onderzoek in samenwerking met het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). We willen zo veel mogelijk inzicht krijgen in de aansluiting van school naar werk of naar vervolgopleiding.

Waarom ben ik uitgekozen?

Als je in het schooljaar 2014-2015 examen hebt gedaan voor vmbo, havo, vwo of mbo of gestopt bent met je opleiding, dan bestaat de kans dat je uitgenodigd bent om aan het onderzoek deel te nemen. Niet iedereen heeft een uitnodiging ontvangen. Het is daarom belangrijk dat je mee doet aan het schoolverlatersonderzoek.

Privacy

CBS gaat zorgvuldig om met privacy.

Resultaten

Op de website Kerncijfers Schoolverlatersonderzoeken is informatie te vinden over schoolverlaters. De cijfers geven inzicht in de gevolgde studie, het vervolgonderwijs en de intrede op de arbeidsmarkt. Meer onderzoeksresultaten vind je onder Relevante links.

Beloning

Met jouw deelname aan het Schoolverlatersonderzoek kun je kans maken op één van de 25 Ipads Air2 ter waarde van €439,-. Indien je online gerespondeerd hebt, zie je direct aan het einde van de vragenlijst of je de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met je opgenomen worden. In de brief die je van CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer je mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van CBS, vragen of klachten kun je kijken op de algemene Beloningen pagina.

Contact

Heb je nog vragen of heb je problemen met inloggen? De medewerkers van het contactcentrum helpen je graag. Je kunt ons bereiken:

 

  • Telefonisch (045) 570 64 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • E-mail: contactformulier. Vermeld in je mail `SVO’, dan kunnen wij je snel helpen.