Persoonlijke Veiligheid

Voor sommige mensen is een veilig gevoel heel normaal, maar voor andere is dit helaas niet het geval. Ook niet in huiselijke kring. Met het onderzoek Persoonlijke Veiligheid wil het CBS nagaan of mensen zich in huiselijke kring vooral prettig voelen of ook weleens tegen vervelende situaties aanlopen.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Persoonlijke Veiligheid (link is op dit moment niet actief).

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Veiligheid en Justitie vinden een veilig thuis voor inwoners van Nederland erg belangrijk. Daarom voert het CBS het onderzoek ‘Persoonlijke Veiligheid’ uit. De gegevens worden onder andere gebruikt voor het verbeteren van de hulpverlening en preventie.
De vragen in dit onderzoek kunnen gevoelig zijn. Wij vinden het daarom belangrijk dat u weet dat uw gegevens bij al onze onderzoeken veilig zijn. Uw antwoorden worden gescheiden van uw naam en adres.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.