Onderzoek Zelfstandigen Enquête Arbeid

Wist u dat zelfstandigen vaker tevreden zijn over hun werk dan werknemers? Dat het ziekteverzuimpercentage bij zelfstandigen lager ligt dan bij werknemers? En dat ruim de helft van de zelfstandig ondernemers zich wel eens zorgen maakt over de toekomst van hun bedrijf of onderneming? Dit zijn een aantal resultaten uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2015. Ook dit jaar onderzoekt het CBS in samenwerking met TNO de werksituatie van zelfstandigen in Nederland.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan het onderzoek Zelfstandigen Enquête Arbeid (link is op dit moment niet actief).

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland is de laatste jaren flink toegenomen. Toch is er nog niet genoeg bekend over de arbeidsomstandigheden van zelfstandig ondernemers. Uw antwoorden zijn onmisbaar om de arbeidssituatie van deze groep goed in kaart te kunnen brengen. Met deze resultaten kunnen de overheid, brancheorganisaties en belangenverenigingen van zelfstandig ondernemers uw belangen met betrekking tot uw arbeidsomstandigheden beter behartigen.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft uit alle zelfstandig ondernemers willekeurig een klein aantal personen geselecteerd. Niet elke zelfstandig ondernemer kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordig in het onderzoek een groot aantal andere zelfstandigen in Nederland.  

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Beloning

Met uw deelname aan de Zelfstandigen Enquête Arbeid kunt u kans maken op één van de iPads Air 2 ter waarde van €439. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

In Nederland werken ruim 1 miljoen mensen als zelfstandig ondernemer. Bijna een derde van de zelfstandigen die minder dan twaalf uur per week werken wil eigenlijk meer werken. Ook willen zelfstandigen gemiddeld langer doorwerken dan werknemers. Deze en andere resultaten uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2015 vindt u onderaan deze pagina. 

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.

Recente artikelen