Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (OViN)

Het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (OVIN) is een doorlopend onderzoek naar de mobiliteit van de Nederlandse bevolking. Waarheen, wanneer, hoe en waarom verplaatsen Nederlanders zich?

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan onderzoek OViN.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De resultaten van het onderzoek geven een beeld van de deelname van de Nederlandse bevolking aan het verkeer. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving. Bij dit onderzoek wordt aan mensen gevraagd om voor één dag bij te houden waar ze die dag heen gaan. Dit onderzoek voeren wij uit in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft een aantal mensen geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie. Dit gebeurt geheel willekeurig over alle leeftijden en de adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner van Nederland kan bij het onderzoek betrokken worden. Uw deelname is daarom belangrijk. U vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Contact

Hebt u nog vragen of hebt u problemen met inloggen? De medewerkers van het contactcentrum helpen u graag. U kunt ons bereiken:

  • Telefonisch (045) 570 64 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • E-mail: contactformulier. Vermeld in uw mail 'OVIN', dan kunnen wij u snel helpen. Als u wilt, bellen wij u natuurlijk graag terug.

Recente artikelen