Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (OViN)

Het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland (OVIN) is een doorlopend onderzoek naar de mobiliteit van de Nederlandse bevolking. Waarheen, wanneer, hoe en waarom verplaatsen Nederlanders zich?

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan het onderzoek OViN.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De resultaten van het onderzoek geven een beeld van de deelname van de Nederlandse bevolking aan het verkeer. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving. Bij dit onderzoek wordt aan mensen gevraagd om voor één dag bij te houden waar ze die dag heen gaan. Dit onderzoek voeren wij uit in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland. 

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.

Recente artikelen