Vluchtelingen uit Syrie werken mee in het Repair Cafe in de stad Groningen. Een syrische jongen schut een nederlands gezin de hand.

Onderzoek Sociale Samenhang

Het doel van dit onderzoek is om een beeld te krijgen van gevoelens en ontwikkelingen in de samenleving en de onderliggende oorzaken daarvan. In het onderzoek wordt gevraagd naar uw mening over zaken als gezondheid, sociale contacten, vertrouwen in organisaties en vrije tijd.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan het onderzoek Sociale Samenhang.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Dit onderzoek vindt doorlopend plaats in opdracht van CBS. Met de resultaten krijgen we een beter beeld van de ontwikkelingen in de samenleving. Onderwerpen die u in deze vragenlijst tegenkomt zijn: sociale contacten, vrijwilligerswerk, politiek, vertrouwen in organisaties, gezondheid en vrije tijd. Wij vragen voornamelijk naar de mate van tevredenheid over de diverse thema’s.

Waarom ben ik uitgekozen?

CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. Met uw informatie kunt u een groot deel van de inwoners van ons land vertegenwoordigen. U bent dus echt belangrijk voor ons. CBS brengt de ontwikkelingen in de Nederlandse economie en samenleving in kaart, al meer dan honderd jaar. In die tijd is er uiteraard veel veranderd. Doordat CBS onderzoeken doet en Nederlanders hieraan meedoen, kunnen cijfers gepubliceerd worden waar écht iets mee gedaan wordt. Op www.cbsinuwbuurt.nl  kunt u zelfs terugzien wat de cijfers in uw regio zijn.

Privacy

CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Beloning

Bij de eerste brief die u van CBS ontvangen hebt, ontving u een cadeaubon ter waarde van € 5. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Onderaan deze pagina ziet u wat eerdere edities van dit onderzoek hebben opgeleverd.

Contact

Heeft u nog vragen? De medewerkers van het contactcentrum helpen u graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op (045) 570 64 00 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar contactcenter@cbs.nl