© Hollandse Hoogte

Onderzoek Onderweg in Nederland (ODiN)

Het Onderzoek Onderweg in Nederland (ODIN) is een doorlopend onderzoek naar de mobiliteit van de Nederlandse bevolking. 

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan dit onderzoek: https://antwoord.cbs.nl.
Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De resultaten van het onderzoek geven een beeld van de deelname van de Nederlandse bevolking aan het verkeer. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving. Bij dit onderzoek wordt aan mensen gevraagd om één dag bij te houden waar ze zijn geweest. Dit onderzoek voeren wij uit in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft een aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. Dit gebeurt geheel willekeurig over alle leeftijden en de adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner van Nederland kan bij het onderzoek betrokken worden. Uw deelname is daarom belangrijk. U vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek Onderweg in Nederland kunt u kans maken op een iPad. Na het invullen van de online vragenlijst ziet u direct of u een van de winnaars bent. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene Beloningen pagina.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

Recente artikelen