Onderzoek consumentenvertrouwen

Het onderzoek naar het consumentenvertrouwen wordt al sinds 1972 uitgevoerd. Het doel van het onderzoek is om actuele informatie te verzamelen over hoe mensen in Nederland denken over de economie en de financiële situatie van hun eigen huishouden.

Zijn volgens u de prijzen de afgelopen tijd omhoog of omlaag gegaan? Kunt u geld sparen? En hoe denkt u over de aankoop van een duur product, zoals een televisie of wasmachine?

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Consumentenvertrouwen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het CBS gebruikt dit onderzoek om een beeld te krijgen van het consumentenvertrouwen. Met de resultaten van dit onderzoek kan het CBS elke maand een van de meest gevraagde CBS-cijfers leveren.

Dit onderzoek wordt mede op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd. De Europese Commissie gebruikt de resultaten van het onderzoek om een inschatting te maken van de ontwikkeling van de economie van Nederland. Doordat dit onderzoek ook in andere landen wordt uitgevoerd, is het mogelijk om verschillende landen te vergelijken.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Consumentenvertrouwen kunt u kans maken op één van de 9 iPads of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wil je contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen