© Hollandse Hoogte

Onderweg in Nederland

Het Onderzoek Onderweg in Nederland (ODIN) is een doorlopend onderzoek naar de mobiliteit van de Nederlandse bevolking. 

Naar de vragenlijst

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het onderzoek Onderweg in Nederland.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De resultaten van het onderzoek geven een beeld van de deelname van de Nederlandse bevolking aan het verkeer. Deze informatie is onmisbaar bij de ontwikkeling van verkeers- en vervoersbeleid. Denkt u hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving. Bij dit onderzoek wordt aan mensen gevraagd om één dag bij te houden waar ze zijn geweest. Dit onderzoek voeren wij uit in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Onderweg in Nederland kunt u kans maken op een iPad. Na het invullen van de online vragenlijst ziet u direct of u een van de winnaars bent. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene Beloningen pagina.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

Recente artikelen