© Hollandse Hoogte / Just like to travel

Leefsituatie van jongeren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), in samenwerking met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), is benieuwd hoe jongeren leven en wat zij van hun leefsituatie vinden. Daarom nodigen wij een aantal jongeren uit om deel te nemen aan een onderzoek naar de leefsituatie van jongeren in Nederland. In dit onderzoek bestuderen we onderwerpen zoals hoe het contact is met vrienden en ouders/verzorgers, en of jongeren wel eens het slachtoffer of de dader van een misdaad zijn geweest.

Wat moet ik doen?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Een medewerker van het CBS zal u dan binnenkort thuis bezoeken. U hoeft zelf verder niets te doen. We hopen natuurlijk dat u deze medewerker te woord wilt staan.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Wij verzamelen op verschillende manieren informatie over dit onderwerp. Onder andere door een uitgekozen groep jongeren een aantal vragen te stellen. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe jongeren leven, omdat die informatie gebruikt kan worden om de leefsituatie van jongeren te verbeteren en om scholen, steden en buurten veiliger en leuker te maken. Dankzij de antwoorden die u geeft kunnen we een goed beeld krijgen van de leefsituatie van jongeren in Nederland.

Waarom ben ik gekozen?

Het CBS heeft willekeurig een aantal jongeren geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere jongeren in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Bij de brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een attentie ter waarde van € 5,-. Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de pagina Beloningen

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.