Leefsituatie

Het CBS onderzoekt de leefsituatie van inwoners van Nederland. Onderwerpen als werk, opleiding, gezondheid, financieel kunnen rondkomen en woonsituatie komen aan de orde. De resultaten worden gebruikt om de leefsituatie van mensen in Nederland in kaart te brengen.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Leefsituatie

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

Doel van het onderzoek is om veranderingen in de sociaal economische situatie van Nederlandse huishoudens te volgen. Daarmee kunnen we de leefsituatie in Nederland vergelijken met die van andere Europese landen. Het onderzoek wordt namelijk ook in andere Europese landen uitgevoerd.

Waarom ben ik uitgekozen

CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet  elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland. Zo helpt u ons een beter beeld te krijgen van de leefsituatie van mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Leefsituatie maakt u kans op één van de vijf iPad’s ter waarde van € 449 die we beschikbaar stellen of u ontvangt een cadeaukaart ter waarde van 5 euro. In de eerste brief die u van ons heeft ontvangen, ziet u welke beloning op u van toepassing is.

Beloning iPad
Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een medewerker van ons zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna wordt contact met u opgenomen. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

Beloning cadeaukaart
Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een cadeaukaart ter waarde van €5.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen