Leefsituatie

Het CBS onderzoekt de leefsituatie van inwoners van Nederland. Onderwerpen als werk, opleiding, gezondheid, financieel kunnen rondkomen en woonsituatie komen aan de orde. De resultaten worden gebruikt om de leefsituatie van mensen in Nederland in kaart te brengen.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Leefsituatie

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

Doel van het onderzoek is om veranderingen in de sociaal economische situatie van Nederlandse huishoudens te volgen. Daarmee kunnen we de leefsituatie in Nederland vergelijken met die van andere Europese landen. Het onderzoek wordt namelijk ook in andere Europese landen uitgevoerd.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland.
De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek Leefsituatie maakt u kans op één van de vier iPad’s ter waarde van € 365,- die we beschikbaar stellen of u ontvangt een cadeaukaart ter waarde van 5 euro. In de eerste brief die u van ons heeft ontvangen, ziet u welke beloning op u van toepassing is.

Beloning iPad

Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna wordt contact met u opgenomen. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Beloning cadeaukaart

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een cadeaukaart ter waarde van €5.

Wilt u meer weten over het algemeen beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerdere onderzoeken vindt u hieronder bij recente artikelen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen