Internetgebruik en computers

We maken veel gebruik van een computer, tablet, mobiele telefoon en internet. Online boodschappen doen, boeken van een vakantie, telebankieren, appen met vrienden of informatie opzoeken; het gaat gemakkelijk via internet. Om inzicht te krijgen in het gebruik van internet en computers voeren we dit onderzoek uit.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Internetgebruik (link is op dit moment niet actief).  

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

Om gebruik en ontwikkelingen van het internet in kaart te brengen, voert het CBS dit onderzoek jaarlijks uit. Vooral een beter inzicht in het digitale gebruik en het veiligheidsgedrag staat hierbij centraal. Deze informatie is belangrijk voor het verbeteren van de veiligheid en voorlichting over verantwoord internetgebruik.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Internetgebruik kunt u kans maken op één van de tien iPad’s ter waarde van € 449,- Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Hieronder ziet u wat eerdere edities van dit onderzoek hebben opgeleverd. De resultaten van 'uw onderzoek' komen hier straks ook te staan. 

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.