ICT onderzoek

Het CBS laat zien hoe de Nederlandse samenleving zich ontwikkelt. Om dit te kunnen doen heeft het CBS gegevens nodig. Op dit moment voert het CBS een onderzoek uit naar de wijze waarop mensen in Nederland omgaan met computers, tablets, internet en mobiele telefoons. 

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek ICT (link is op dit moment niet actief). 

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

Dit onderzoek wordt in opdracht van de Europese Unie uitgevoerd in verschillende lidstaten van de Europese Unie. Hierdoor is een goede vergelijkbaarheid tussen de verschillende lidstaten mogelijk. Het ICT-onderzoek geeft inzicht in:

 

• toegang tot en gebruik van laptops, desktops, telefoons en tablets;
• gebruik van internet voor verschillende doeleinden;
• aankoopgedrag van producten en diensten via internet;
• inzicht in veiligheid en privacy op het internet;
• interactie met overheidsinstanties of publieke diensten via internet;
• computervaardigheden van de Nederlandse bevolking.

Dit onderzoek loopt van maart tot en met juni. 

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet  elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland. 

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek ICT gebruik kunt u kans maken op één van de vijf iPads ter waarde van €409,-- die we verloten. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Hieronder ziet u wat eerdere edities van dit onderzoek hebben opgeleverd. De resultaten van 'uw onderzoek' komen hier straks ook te staan. 

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.