Gezondheidsonderzoek (GEZO)

Onderzoek naar de ontwikkelingen in de gezondheid, medische contacten, leefstijl en preventief gedrag van de Nederlandse bevolking.

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan GEZO: https://antwoord.cbs.nl.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

De gezondheidsenquête is een doorlopend onderzoek. De vragenlijst wordt afgenomen bij alle leden van het huishouden van 0 jaar en ouder. De informatie is onmisbaar voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Zij kunnen hiermee beleid maken waarmee ze kunnen inspelen op ontwikkelingen.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft een aantal mensen geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie. Dit gebeurt geheel willekeurig over alle leeftijden. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner van Nederland kan bij het onderzoek betrokken worden. Uw deelname is daarom belangrijk. U vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

 

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Contact

Hebt u nog vragen of hebt u problemen met inloggen? De medewerkers van het contactcentrum helpen u graag. U kunt ons bereiken:

 

  • Telefonisch (045) 570 64 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • E-mail: contactformulier. Vermeld in uw mail 'GEZO', dan kunnen wij u snel helpen. Als u wilt, bellen wij u natuurlijk graag terug.

Recente artikelen