Gezondheidsonderzoek

Onderzoek naar de ontwikkelingen in de gezondheid, medische contacten, leefstijl en preventief gedrag van de Nederlandse bevolking.

Naar de vragenlijst

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het Gezondheidsonderzoek.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek

Het gezondheidsonderzoek is een jaarlijks terugkerende enquête. De vragenlijst wordt afgenomen bij alle leden van het huishouden van 0 jaar en ouder. De informatie is onmisbaar voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Zij kunnen hiermee beleid maken waarmee ze kunnen inspelen op ontwikkelingen.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.  

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Resultaten

Het CBS publiceert ieder jaar de resultaten.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.