Gezondheidsonderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, medische contacten en de leefstijl van de mensen in Nederland. Daarbij nodigen wij een aantal mensen uit om deel te nemen aan de Gezondheidsenquête.

Naar de vragenlijst

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Gezondheidsonderzoek.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek?

Sinds 1981 voeren wij het onderzoek de Gezondheidsenquête uit. Met de hulp van de mensen in Nederland verzamelen we belangrijke informatie over welzijn, leefstijl en gezondheid. Dit onderzoek levert bijvoorbeeld ook belangrijke informatie op over het zorggebruik in ons land. Zo kan het beleid over zorggebruik verbeterd worden.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met je gegevens. Je persoonsgegevens worden gescheiden van je antwoorden. Hoe wij omgaan met je gegevens kun je lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek de Gezondheidsenquête kunt u kans maken op één van de acht iPads ter waarde van € 365,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.