© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Flexarbeid

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt aan een nieuw wetsvoorstel over de positie van flexwerkers. We weten dat steeds meer mensen werkzaam zijn als flexwerker. Met bijvoorbeeld een contract zonder vaste uren, een tijdelijk contract of oproepcontract.

 

Wat we niet weten is hoe tevreden mensen zijn met hun arbeidscontract. Wat vindt u bijvoorbeeld van uw arbeidscontract?

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan Flexarbeid.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De onderzoeksresultaten van dit onderzoek gebruikt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) om een nieuw wetsvoorstel te maken over de positie van flexwerkers.

Waarom ben ik uitgekozen

Vorig jaar heeft u (of iemand anders uit uw huishouden) meegedaan aan de Enquête Beroepsbevolking (EBB) van het CBS. Er is toen toestemming gegeven dat we nog een keer contact mogen opnemen. Graag maken we daar nu gebruik van. Het maakt daarbij niet uit of u wel of geen (flexibel) werk heeft. Uw deelname is even belangrijk voor ons. 

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek Flexarbeid maakt u kans op één van de twee iPad’s ter waarde van € 409 die we beschikbaar stellen. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u winnaar bent van een iPad. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Resultaten van eerdere onderzoeken vindt u hieronder bij relevante links.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

Recente artikelen