Enquête Beroepsbevolking (EBB)

Eén van de belangrijkste onderzoeken van het CBS op het gebied van de arbeidsmarkt is de enquête beroepsbevolking. We onderzoeken bijvoorbeeld wat voor werk mensen doen, hoeveel mensen nu niet werken, of ze dat misschien wel zouden willen en of ze een opleiding volgen.

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan de Enquête Beroepsbevolking (EBB).

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De Enquête Beroepsbevolking is een doorlopend onderzoek, 65.000 mensen vullen deze in per jaar. Deze enquête wordt afgenomen bij alle leden van uw huishouden van 15 jaar of ouder. De informatie is onmisbaar voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie om beleid te maken waarmee ingespeeld kan worden op diverse ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met de informatie uit het onderzoek wordt onder andere:

  • de arbeidsparticipatie van de Nederlandse bevolking bepaald;
  • het nationale werkloosheidscijfer berekend;
  • de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt vastgesteld;
  • gekeken naar de afstemming tussen werk en zorgtaken.

Waarom ben ik uitgekozen

Met uw informatie kunt u een groot deel van de inwoners van ons land vertegenwoordigen. U bent dus echt belangrijk voor ons.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

 De resultaten van “uw onderzoek” komen hier straks te staan.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.

Recente artikelen