Enquête Beroepsbevolking (EBB)

Eén van de belangrijkste onderzoeken van het CBS op het gebied van de arbeidsmarkt is de enquête beroepsbevolking. We onderzoeken bijvoorbeeld wat voor werk mensen doen, hoeveel mensen nu niet werken, of ze dat misschien wel zouden willen en of ze een opleiding volgen.

Naar de enquête

Hebt u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw inlogcode direct deelnemen aan Enquête Beroepsbevolking (EBB).

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

De Enquête Beroepsbevolking is een doorlopend onderzoek, 65.000 mensen vullen deze in per jaar. Deze enquête wordt afgenomen bij alle leden van uw huishouden van 15 jaar of ouder. De informatie is onmisbaar voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie om beleid te maken waarmee ingespeeld kan worden op diverse ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met de informatie uit het onderzoek wordt onder andere:

  • de arbeidsparticipatie van de Nederlandse bevolking bepaald;
  • het nationale werkloosheidscijfer berekend;
  • de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt vastgesteld;
  • gekeken naar de afstemming tussen werk en zorgtaken.

Waarom ben ik uitgekozen

Met uw informatie kunt u een groot deel van de inwoners van ons land vertegenwoordigen. U bent dus echt belangrijk voor ons.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Resultaten

 De resultaten van “uw onderzoek” komen hier straks te staan.

Contact

Hebt u nog vragen of hebt u problemen met inloggen? De medewerkers van het contactcentrum helpen u graag. U kunt ons bereiken:

  • Telefonisch (045) 570 64 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • E-mail: contactformulier Vermeld in uw mail 'EBB', dan kunnen wij u snel helpen. Als u wilt, bellen wij u natuurlijk graag terug.

Recente artikelen