© Hollandse Hoogte / Rob Huibers

Energieonderzoek

We begrijpen dat CBS vragenlijsten op dit moment niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn in deze moeilijke tijden erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan en belang bij om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Uiteraard zoveel mogelijk via online vragenlijsten of telefonisch. In deze moeilijke tijd vertrouwen wij erop dat u zo vriendelijk bent uw medewerking te verlenen. Persoonlijke vraaggesprekken aan huis zullen niet plaatsvinden in deze periode.

 

Energie zorgt voor comfort en is niet weg te denken uit onze maatschappij. Energie houdt ons warm op koude dagen en koel op warme dagen. We verbruiken energie om te wassen, te koken en televisie te kijken. Maar het energieverbruik kost u geld. En het heeft gevolgen voor het milieu.

Hoe kunt u meedoen?

Het energieonderzoek bestaat uit twee delen:

1. Een vragenlijst
• Heeft u een brief ontvangen om via internet mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Energie (link is op dit moment niet actief).

• Heeft u een brief ontvangen dat we u bellen? Een medewerker van ons belt u om samen de vragenlijst in te vullen.

2. De woningopname
Daarna komt een deskundige van het bedrijf Susteen langs om de kenmerken van uw woning te bekijken en bepaalde zaken op te meten. De medewerker neemt eerst contact met u op om een afspraak te maken. In een klein aantal gevallen komt er nog een keer een deskundige langs van het bedrijf Arcadis Nederland B.V. Ook dan neemt de medewerker eerst contact met u op om een afspraak te maken.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

Het CBS en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voeren dit onderzoek uit om inzicht te krijgen in het energieverbruik in Nederland. Met die informatie kan het ministerie het bestaande energiebeleid bijsturen en verder ontwikkelen. Doel is een beter energiebeleid tegen lagere kosten en met minder schadelijke gevolgen voor het milieu. Een betere leefomgeving voor iedereen, dus ook voor u.

Waarom ben ik uitgekozen

Een tijd geleden deed u mee aan het Woononderzoek Nederland van het CBS. U gaf toen aan dat we nog een keer contact met u mogen opnemen. Graag maken we daar nu gebruik van. 

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het Energieonderzoek maakt u kans op één van de vijf iPads ter waarde van € 409. Aan het eind van de woningopname hoort u direct of u een iPad heeft gewonnen. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen