De Veiligheidsmonitor

Een veilige woon- en leefomgeving is voor de meeste mensen heel belangrijk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil graag weten hoe mensen in Nederland hun veiligheid ervaren. Daarom voeren we het onderzoek de ‘Veiligheidsmonitor’ uit.  

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen van het CBS om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen. Klik op: Veiligheidsmonitor.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor gemeenten, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Met uw deelname kan beter beleid gemaakt worden voor veiligere buurten en gemeenten.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek de ‘Veiligheidsmonitor’ kunt u kans maken op één van de 5 iPads ter waarde van € 365,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Indien u de papieren vragenlijst heeft ingevuld, krijgt u schriftelijk bericht als u de winnaar bent. Wilt u geen iPad ontvangen? Dan kunt u dat in de vragenlijst aangeven. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: Contact Center.  

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen