Consumenten Conjunctuuronderzoek

Het Consumenten Conjunctuuronderzoek wordt al sinds 1972 uitgevoerd. Het onderzoek heeft als doel om actuele informatie te verzamelen over de mening van consumenten over de economische ontwikkeling en de financiële situatie van het eigen huishouden. Met dit onderzoek krijgen we inzicht in de opvattingen van consumenten, bijvoorbeeld over de aankoop van dure consumptiegoederen, zoals wasmachine, TV en andere producten die u gebruikt in uw huishouden. Tevens signaleren we veranderingen in optimisme of pessimisme over de eigen financiële situatie en die van Nederland. Verwacht u dat het beter wordt of juist slechter of wellicht niet veranderd? Verwacht u grote uitgaven of juist niet? Heeft u vertrouwen in de toekomst?

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen aan het Consumenten Conjunctuuronderzoek.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het Consumenten Conjunctuuronderzoek geeft, zoals gezegd, actuele informatie over consumentenopvattingen. Het onderzoek wordt mede op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd. Deze gebruikt het onderzoek om een inschatting te maken of de economie van een land zal gaan groeien of juist zal afvlakken. Verwachten we dat de uitgaven en de productie van goederen of diensten in Nederland zullen toenemen, gelijk blijven of juist gaan dalen? Doordat het onderzoek in een groot aantal landen wordt uitgevoerd, wordt het tevens mogelijk om een onderling vergelijk te maken. Het CBS gebruikt de gegevens onder meer voor de constructie van de index van consumentenvertrouwen. Hoeveel vertrouwen hebben we in de eigen financiële situatie en die van Nederland?

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. In dit register worden door gemeenten de persoonsgegevens van de burgers bijgehouden. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Met uw deelname aan het 'Consumenten Conjunctuuronderzoek' kunt u kans maken op één van de 13 iPads ter waarde van €449,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen