Consumenten conjuctuuronderzoek (CCO)

Met dit onderzoek krijgen we inzicht in de opvattingen van consumenten, bijvoorbeeld over de aankoop van dure consumptiegoederen, zoals wasmachine, TV en andere producten die u gebruikt in uw huishouden. Tevens signaleren we veranderingen in optimisme of pessimisme over de op korte termijn.

De enquête

Als u bent geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek, dan belt een medewerker van het CBS u voor een telefonisch interview.

Doel van het onderzoek

Het verkrijgen van actuele informatie over uw opvattingen over de algemene economische ontwikkeling en de financiële situatie van uw eigen huishouden De conjunctuuronderzoeken worden mede op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd. Deze gebruikt het onderzoek als een instrument voor de diagnose en korte-termijn prognose van de conjunctuur in combinatie met het conjunctuuronderzoek bij ondernemers in de industrie en bouwnijverheid. Het CBS gebruikt de gegevens onder meer voor de constructie van de index van consumentenvertrouwen. 

Waarom ben ik uitgekozen

Met uw informatie kunt u een groot deel van de inwoners van ons land vertegenwoordigen. U bent dus echt belangrijk voor ons.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Beloningen

 

Met uw deelname aan het consumenten conjunctuuronderzoek kunt u kans maken op één van de 7 iPads ter waarde van €409,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een interviewer zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek. De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.

Recente artikelen