Consumenten conjuctuuronderzoek (CCO)

Met dit onderzoek krijgen we inzicht in de opvattingen van consumenten, bijvoorbeeld over de aankoop van dure consumptiegoederen, zoals wasmachine, TV en andere producten die u gebruikt in uw huishouden. Tevens signaleren we veranderingen in optimisme of pessimisme over de op korte termijn.

De enquête

Als u bent geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek, dan belt een medewerker van het CBS u voor een telefonisch interview.

Doel van het onderzoek

Het verkrijgen van actuele informatie over uw opvattingen over de algemene economische ontwikkeling en de financiële situatie van uw eigen huishouden De conjunctuuronderzoeken worden mede op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd. Deze gebruikt het onderzoek als een instrument voor de diagnose en korte-termijn prognose van de conjunctuur in combinatie met het conjunctuuronderzoek bij ondernemers in de industrie en bouwnijverheid. Het CBS gebruikt de gegevens onder meer voor de constructie van de index van consumentenvertrouwen. 

Waarom ben ik uitgekozen

Met uw informatie kunt u een groot deel van de inwoners van ons land vertegenwoordigen. U bent dus echt belangrijk voor ons.

Privacy

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw privacy.

Contact

Hebt u nog vragen? De medewerkers van het contactcentrum helpen u graag. U kunt ons bereiken:

  • Telefonisch (045) 570 64 00. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • E-mail: contactformulier. Vermeld in uw mail 'CCO', dan kunnen wij u snel helpen. Als u wilt, bellen wij u natuurlijk graag terug.

Recente artikelen