© Hollandse Hoogte

CBS Verplaatsingen

Fijn dat u met ons op weg gaat!

Voor dit onderzoek is het nodig om een app te downloaden. De app houdt bij op welke plaatsen u bent en via welke weg u daar naartoe gaat. Wilt u een enkele keer uw locatie liever niet laten bijhouden, dan zet u de app gewoon even uit.

Wat vragen wij van u?

1) Installeer de app en laat deze één week aan staan.
2) Geef in de app aan waarom u ergens naar toeging en hoe u dat deed (bijvoorbeeld lopend, met de fiets of auto).

Het is heel eenvoudig om te doen en ook leuk om te zien. In de app leggen we uit hoe het werkt. Nieuwsgierig geworden? Download dan nu de app door op onderstaande knop te klikken. Klik daarna op 'installeren' als u daarom wordt gevraagd.

Installeren

Android

Open op je mobiel de Google Play Store en zoek naar "CBS Verplaatsingen", of klik gewoon op de "Get it on Google Play" link beneden en klik op installeren.

Download at Google Play

iOS

Op je mobiel, open de App Store en zoek naar "CBS Verplaatsingen", of klik gewoon op de "Available on the App Store" link beneden en klik op installeren.

Download at App Store

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.
Om te zien welke data het CBS verzamelt met de CBS Verplaatsingen app, klik hier

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

We zijn met z’n allen veel onderweg. Boodschappen doen met de fiets, wandelen met de hond, met de trein erop uit of met de auto naar het werk. Het CBS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat brengen de verkeersdeelname in Nederland in kaart met dit onderzoek. Deze informatie is onmisbaar voor het maken van verkeers- en vervoersbeleid. Denk hierbij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het openbaar vervoer, het milieu en aan het bestrijden van files. Ook in uw eigen omgeving.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een cadeaukaart. Voor meer informatie over het algemeen beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de pagina Beloningen.

Contact

Heeft u vragen?
Bel ons gerust op 045 570 6627. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ook naar contactcenter@cbs.nl mailen.

Recente artikelen