© Hollandse Hoogte

Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur

Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur

Regelmatig vragen we inwoners van Nederland om mee te doen aan één van onze onderzoeken. We doen dit zoveel mogelijk via (online) vragenlijsten en telefonische vraaggesprekken. Ook voeren we persoonlijke vraaggesprekken aan huis. Zo verzamelen we zoveel mogelijk informatie over verschillende mensen en kunnen we betrouwbare cijfers maken.

Hieronder leest u meer over persoonlijke vraaggesprekken aan huis en over de maatregelen die het CBS op dit moment neemt.

Een persoonlijk vraaggesprek aan huis. Nu even niet.

Misschien staat in de brief die u van ons kreeg dat een medewerker van het CBS u kan
bezoeken. Op het moment vinden wij het niet veilig voor u en voor onze medewerkers om persoonlijke vraaggesprekken aan huis te voeren. Wij volgen hierin de adviezen van het RIVM. Wij gaan wel door met het verzamelen van gegevens via (online) vragenlijsten en telefonische vraaggesprekken.

Als wij weer starten met persoonlijke vraaggesprekken, kunt u dat hier lezen.

Bij twijfel

Bent u benaderd om deel te nemen aan een CBS-onderzoek, maar vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met het CBS, via het telefoonnummer 045 570 64 00 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00).

Meer weten over vraaggesprekken aan de deur?

Lees het artikel 'Waarom is meedoen aan CBS-onderzoek belangrijk' waarin een CBS medewerker uitlegt waarom we soms aan de deur komen.