Hoe noteer ik kortingen?

Kreeg u korting op een artikel?
Voer dan eerst het artikel en de originele prijs in:
-  Tik op de + (onder in beeld) om uitgaven toe te voegen.
-  Kies voor handmatige invoer (toetsenbord).
-  Voer de winkel en datum van aankoop in.
-  Schuif het bolletje ‘Buitenland’ naar rechts als een aankoop in het buitenland gedaan is. Het schuifje wordt dan rood. Als de aankoop in Nederland is gedaan, hoeft u niets te doen.
-  Schuif het bolletje ‘Online’ naar rechts als een aankoop online gedaan is. Het schuifje wordt dan rood. Als de aankoop in een winkel is gedaan, hoeft u niets te doen.
-  Voer het gekochte product of de dienst in.
-  Voer de prijs in.
-  Met de + en de - kunt u het aantal producten aanpassen.
-  Tik op ‘Gereed’.

Voer daarna nogmaals het artikel en het kortingsbedrag in. Doorloop bovenstaande stappen nogmaals. In plaats van de prijs voert u het kortingsbedrag in. Schuif het bolletje ‘Korting/retour/etc.’ naar rechts. Het schuifje wordt dan rood.

U kocht bijvoorbeeld sokken die normaal 5 euro kosten en nu in de aanbieding 3 euro kosten (2 euro korting). Voer dan eerst in ‘Sokken’ en ‘5 euro’. Tik op Toevoegen. Voer daarna in ‘Sokken’ en ‘2 euro’. Vink hierbij Korting/retour/etc. aan. Tik op Toevoegen. Tik op ‘Gereed’.

Kreeg u korting op de totale bon?
Voer dan eerst de totale bon handmatig in. Doorloop daarvoor bovenstaande stappen. Voordat u op ‘Gereed’ tikt, tikt u op Korting op totaal. Kies voor korting in procenten (bijvoorbeeld 20% korting op de totale bon) of korting als bedrag (bijvoorbeeld 5 euro korting op de totale bon) en vul het kortingspercentage / kortingsbedrag in.