© Hollandse Hoogte

Regionale Werkgelegenheid

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert elk kwartaal gegevens over werkgelegenheid en lonen. Het CBS gebruikt hiervoor gegevens van de Belastingdienst en het UWV. Helaas zijn bij deze bronnen geen gegevens beschikbaar in welke gemeente men werkzaam is. In het onderzoek Regionale Werkgelegenheid wordt, eenmaal per jaar, gevraagd het aantal werknemers per vestigingsgemeente van het bedrijf of instelling in te vullen. Dit cijfer vormt een indicator voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid op regionaal niveau en dient ook als input voor andere statistieken om regionale cijfers te publiceren.

Wijzigingen vanaf 2020

De vragenlijst zal vanaf januari 2020 niet meer via papier uitgevraagd worden.

Aanleveren gegevens

U kunt de cijfers aanleveren via een internetvragenlijst of in een bestand (Spreadsheet).

Internet vragenlijst

Bent u een bedrijf met werknemers in 90 gemeenten of minder? Dan kunt u de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Uploaden

Bent u een bedrijf met werknemers in meer dan 90 gemeenten? Dan kunt u de gegevens aanleveren in onderstaand bestand (Spreadsheet). Het bestand (spreadsheet) kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Mocht u problemen hebben met het uploaden van de spreadsheet, neem dan contact op met het CBS Contactcenter.

Verslagperiode 2020: Spreadsheet Regionale werkgelegenheid.

Onderzoeksresultaten

De resultaten worden gepubliceerd op StatLine.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen