© Roger Dohmen

Prodcom

Algemeen

 1. Is mijn privacy beschermd?
 2. Ik ontvang vragenlijsten van het CBS maar de activiteiten van mijn bedrijf zijn beëindigd (faillissement, opheffing, fusie, overname of verkoop).
 3. Ik krijg geen scherm te zien waar ik het gebruikersnummer en de toegangscode kan invullen.
 4. Ik heb de vragenlijst ingevuld en opgestuurd. Waarom krijg ik een herinneringsbrief?
 5. Ik ben de inlogcodes kwijt.
 6. Hoe kan ik wijzigingen van adres, plaatsnaam, contactpersoon doorgeven?

Specifiek

 1. Als ik de akkoordverklaring voor publicatie van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom) teken, waarvoor geef ik het CBS dan precies toestemming?
 2. Ik heb toestemming gegeven voor het publiceren van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom), maar de verkoopwaarde en/of verkoophoeveelheid van het betreffende product is niet gepubliceerd. Hoe komt dit?
 3. Wij gebruiken een douanecode als goederencode (GN-code/CN-code/Statistiekcode) in plaats van Prodcomcode, hoe kan ik de bijbehorende Prodcomcode vinden?
 4. Wie kan de akkoordverklaring voor publicatie van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom) tekenen?
 5. Wat heb ik er aan om de akkoordverklaring te ondertekenen?
 6. Waar kan ik de akkoordverklaring voor publicatie van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom) naar toe sturen?
 7. Kan ik uitstel krijgen voor het aanleveren van de gegevens?
 8. Kan ik mijn akkoordverklaring op een later moment nog wijzigen of intrekken?
 9. Kan ik een Engelstalige vragenlijst krijgen?
 10. Ik wil het CBS geen akkoord geven voor publicatie van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom), wat moet ik doen?
 11. Ik kan de vragenlijst niet digitaal invullen of ben de vragenlijst kwijt. Kan ik een papieren vragenlijst ontvangen?
 12. Ik heb een verzoek ontvangen om het CBS toestemming te verlenen voor publicatie van verkoopwaarden en verkoophoeveelheden van industriële producten (Prodcom). Waarom stuurt CBS dit verzoek?
 13. Ben ik verplicht om de akkoordverklaring voor publicatie van verkoopgegevens van industriële producten (Prodcom) in te vullen?